URZĄDZENIA GASTRONOMICZNE

Witryny chłodnicze do lokalu gastronomicznego

Witryny chłodnicze do lokalu gastronomicznego gastrohub

Dotychczas porównywaliśmy szafy i witryny chłodnicze, skupiając się na tych pierwszych. Dzisiaj postaramy się przybliżyć najważniejsze zalety przeszklonych urządzeń chłodniczych, które ułatwiają organizację zaplecza lub prezentację produktów przed klientem. 

Przewaga witryny chłodniczej

Mowa oczywiście o ekspozycji wnętrza urządzenia. Połączenie wewnętrznego oświetlenia z przeszklonymi drzwiami frontowymi sprawdzi doskonale wszędzie tam, gdzie chcemy ułatwić Klientowi dostęp do produktów. A tego typu mała witryna chłodnicza również może służyć jako urządzenie do ekspozycji butelek lub puszek, które nie zawsze muszą być podawane przez obsługę lokalu gastronomicznego.
Witryny chłodnicze z dostępem od tyłu, wyposażone w przezroczystą przednią szybę oraz wyodrębnione półki ze zintegrowanym podświetleniem to idealne rozwiązanie do kawiarni lub cukierni. Takie rozwiązanie pozwala między innymi na atrakcyjne zaprezentowanie produktów, które dla zachowania wysokiej higieny podaje wyłącznie sprzedawca. Przykładem takiego urządzenia będzie witryna chłodnicza ekspozycyjna LPD903F/BLACK, która może posłużyć do atrakcyjnego wyeksponowania gotowych ciast. 

Witryny chłodnicze – łatwość dopasowania

Na rynku dostępne są witryny chłodnicze wielu producentów, o różnych wymiarach i konfiguracjach wnętrza. Dzięki temu w prosty sposób można dobrać model odpowiedni dla konkretnego profilu prowadzonej działalności gastronomicznej. Przykładowo w sklepie spożywczym o ograniczonej powierzchni, doskonale sprawdzi się mała witryna chłodnicza nablatowa Tefcold BC60. Urządzenie z powodzeniem pomieści i dobrze zaprezentuje napoje w butelkach i puszkach o różnych rozmiarach lub wyroby własne pakowane w słoiki.
Prowadząc większy lokal gastronomiczny z bogatym menu, warto wyposażyć się w odpowiednio większy stół neutralny, który możemy zainstalować do zewnętrznego agregatu, dzięki czemu urządzenie, będzie pracować zaskakująco cicho. Przykładem takiego urządzenia jest model GP PRODUCTION STCH 190/50/87, który z łatwością można umieścić pod blatem w restauracji lub barze. Wielce tego rodzaju witryn chłodniczych sprawdzi się doskonale do przechowywania gotowych półproduktów, świeżych warzy i owoców oraz wielu rodzajów butelkowanych napojów. Jeśli jednak przestrzeń lokalu wymusza wybór mniejszego urządzenia, warto rozważyć model Tefcold BA25H. Ta mała witryna chłodnicza posiada również jasne i oświetlone wnętrze, w którym może pomieści do 276 puszek o pojemności 330 ml lub do 143 butelek 500 ml, co czyni ją idealnym urządzeniem chłodniczym również do średniej wielkości sklepu. 

Pełna oferta i profesjonalne doradztwo

Wybór odpowiedniego urządzenia do konkretnych potrzeb czasem może wydawać się trudny, mimo że wiemy jak, a samo. Jeśli potrzebujesz wsparcia w wyborze odpowiedniej witryny chłodniczej, skontaktuj się z nami, a nasi specjaliści pomogą w wyborze urządzenia odpowiedniego dla Twojej działalności. Zachęcamy do przesłania wiadomości bezpośrednio przez formularz na stronie kontakt oraz do sprawdzenia aktualnej oferty witryn chłodniczych dostępnych od ręki.